Onay Tercihlerini Özelleştirme

Verimli bir şekilde gezinmenize ve belirli işlevleri yerine getirmenize yardımcı olmak için çerezler kullanıyoruz. Aşağıda her bir onay kategorisi altında tüm çerezler hakkında ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.

"Gerekli" olarak kategorize edilen çerezler, sitenin temel işlevlerini etkinleştirmek için gerekli olduklarından tarayıcınızda saklanır. ... 

Her Zaman Aktif

Gerekli çerezler, bu sitenin güvenli oturum açma veya onay tercihlerinizi ayarlama gibi temel özelliklerini etkinleştirmek için gereklidir. Bu çerezler kişisel olarak tanımlanabilir herhangi bir veri depolamaz.

Görüntülenecek çerez yok.

Her Zaman Aktif

Fonksiyonel çerezler, web sitesinin içeriğini sosyal medya platformlarında paylaşmak, geri bildirim toplamak ve diğer üçüncü taraf özellikleri gibi belirli işlevlerin gerçekleştirilmesine yardımcı olur.

Görüntülenecek çerez yok.

Her Zaman Aktif

Analitik çerezler, ziyaretçilerin web sitesi ile nasıl etkileşimde bulunduğunu anlamak için kullanılır. Bu çerezler, ziyaretçi sayısı, hemen çıkma oranı, trafik kaynağı gibi metrikler hakkında bilgi sağlamaya yardımcı olur.

Görüntülenecek çerez yok.

Her Zaman Aktif

Performans çerezleri, ziyaretçiler için daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmaya yardımcı olan web sitesinin temel performans endekslerini anlamak ve analiz etmek için kullanılır.

Görüntülenecek çerez yok.

Her Zaman Aktif

Reklam çerezleri, ziyaretçilere daha önce ziyaret ettiğiniz sayfalara göre özelleştirilmiş reklamlar sunmak ve reklam kampanyalarının etkinliğini analiz etmek için kullanılır.

Görüntülenecek çerez yok.

Ara
Close this search box.

Mısır nasıl haşlanır? Mısır haşlamanın püf noktaları nelerdir?

Merhaba arkadaşlar bugün ki yazımda sizlere mısır nasıl haşlanır püf noktaları nelerdir bunlardan bahsedeceğim. Bildiğimiz gibi mısır yaz aylarında vazgeçemeyeceğimiz yemeklerden bir tanesidir. Sahilde yürürken sokakta gezerken aramalarıyla haşlanmış mısır satar kişileri görüyoruzdur. Ağzımızı sulandıran bu lezzeti elde etmek sandığınız kadar zor bir şey değil. Peki bu lezzeti nasıl elde ederiz hemen bi bakalım.

Öncelikle kaliteli güzel aşırı sert olmaya ve diri duran bir mısır elde ediyoruz. Ardından zaman kaybetmeden kabuklarını soyuyoruz fakat atmıyoruz. Bu kabuklar bize hem mısırı yerken elimiz yanmasın ve kirlenmesin diye peçete görevi görecek hem de haşlanmış mısırımıza lezzet katacak. Mısırımızı soyduktan sonra sığabileceği bir tencere bulup içine atıyoruz aşırı uzun olan mısırları da ortadan ikiye bölüyoruz. Malum haşlanmış mısır zaman alan bir iş büyük mısırların haşlanması biraz uzun sürebilir. Mısırımızı tencereye attıktan sonra aralarına biraz önce soyduğumuz kabuklarından serpiştiriyoruz ki lezzetli olsun. Ardından mısırın üzerini 2-3 parmak geçecek şekilde su ile dolduruyoruz. Lezzetini pekiştirmek için bir çay kaşığının ucu ile çok az miktarda şeker atıyoruz bu hem mısırımıza tat verecek hem de mısırımızı yumuşatacaktır. Hemen tuz atmayı tavsiye etmiyorum çünkü tuz mısırın haşlanma süresini uzatır. Mu işlemleri de yaptıktan sonra tenceremizin kapağını kapatıyoruz ve ateşe atıyoruz. Yaklaşık 1 saat sonra o lezzetine doyamadığımız haşlanmış mısırımızı tencereden alıp kabuğunun yardımıyla tutarak üstüne tuz serpip afiyetle yiyoruz.

İlginizi Çekebilir

Popüler Konular
Güncel Konular