Merhaba arkadaşlar bugün ki yazımda sizlere mısır nasıl haşlanır püf noktaları nelerdir bunlardan bahsedeceğim. Bildiğimiz gibi mısır yaz aylarında vazgeçemeyeceğimiz yemeklerden bir tanesidir. Sahilde yürürken sokakta gezerken aramalarıyla haşlanmış mısır satar kişileri görüyoruzdur. Ağzımızı sulandıran bu lezzeti elde etmek sandığınız kadar zor bir şey değil. Peki bu lezzeti nasıl elde ederiz hemen bi bakalım.
Öncelikle kaliteli güzel aşırı sert olmaya ve diri duran bir mısır elde ediyoruz. Ardından zaman kaybetmeden kabuklarını soyuyoruz fakat atmıyoruz. Bu kabuklar bize hem mısırı yerken elimiz yanmasın ve kirlenmesin diye peçete görevi görecek hem de haşlanmış mısırımıza lezzet katacak. Mısırımızı soyduktan sonra sığabileceği bir tencere bulup içine atıyoruz aşırı uzun olan mısırları da ortadan ikiye bölüyoruz. Malum haşlanmış mısır zaman alan bir iş büyük mısırların haşlanması biraz uzun sürebilir. Mısırımızı tencereye attıktan sonra aralarına biraz önce soyduğumuz kabuklarından serpiştiriyoruz ki lezzetli olsun. Ardından mısırın üzerini 2-3 parmak geçecek şekilde su ile dolduruyoruz. Lezzetini pekiştirmek için bir çay kaşığının ucu ile çok az miktarda şeker atıyoruz bu hem mısırımıza tat verecek hem de mısırımızı yumuşatacaktır. Hemen tuz atmayı tavsiye etmiyorum çünkü tuz mısırın haşlanma süresini uzatır. Mu işlemleri de yaptıktan sonra tenceremizin kapağını kapatıyoruz ve ateşe atıyoruz. Yaklaşık 1 saat sonra o lezzetine doyamadığımız haşlanmış mısırımızı tencereden alıp kabuğunun yardımıyla tutarak üstüne tuz serpip afiyetle yiyoruz.