Krep nasıl yapılır?
Merhaba bu yazımızda sizlere krep nasıl yapılır elimizden geldiğince anlatmaya çalışacağız. Krep tarifimiz ortalama 3 kişilik olacaktır ve hazırlama süresi sizin de hızınıza bağlı olarak 10 dakika gibi bir süredir. Pişirme süresi de yine sizin pratikliğinize bağlı olarak 15-20 dakika süre gibi bir süredir.
Kahvaltı yapmanın ne kadar önemli olduğunu birçoğumuzun bildiğini varsayıyoruz. Gerek geç uyanmaktan olsun gerekse okula, kursa, buluşmaya veya işe geç kalmaktan olsun çoğu kişi sabah kahvaltısına fazla önem veremiyor. Bu gerçekle her ne kadar yüzleşmek zorunda olsak ta emeyz ekibi olarak sizlere sabah kahvaltısına önem vermenizi gerekirse 15 dakika daha erken yatarak sabah 15 dakika daha erken kalkmanızı ve sabah kahvaltısı yapmanızı öneriyoruz. Çünkü iyi bir kahvaltı sizin için iyi geçecek bir günün habercisi olabilir.
E hadi kalktık her sabah kahvaltımızı yapıyoruz ama her günde peynir, zeytin yemekten bıktık be kardeşim diyorsanız. Sizlere bu yazımızda kahvaltınızı şenlendirecek ve karnınızı doyuracağına inandığımız krep tarifini vereceğiz. 7 den 70 e hamur işi ile arası olan çoğu insan krepi sever. Ben bu yazıyı yazarken vakit epey bir geç oldu ama benim canım şuan krep çekmeye başladı eğer sizin de canınız krep çekmeye başladıysa krepin nasıl yapıldığını anlatmaya başlaya biliriz.
Malzeme listesini vermeden önce şu bilgileri tekrar gözden geçirelim. Siz daha fazla kişilik krep yapmak istiyorsanız malzemeleri abartmadan artırınız.
Kişi sayısı: 2-3
Hazırlama süresi: 10 dk
Pişirme süresi: 15-20 dk
3 kişilik krep için gerekli malzemeler
2 adet yumurta (Yumurtalar aldığınız marketlerde küçük, orta, büyük şeklinde ayrıştırılabiliyor. Biz large yani büyük yumurta kullandık.)
1 su bardağı su
1 su bardağı süt (Laktoz intoleransı veya benzeri süt alerjileriniz varsa ve süt tüketemiyorsanız süt yerine tekrar 1 bardak daha su ekleyebilirsiniz.)
1 buçuk su bardağı kadar buğday unu
1 çay kaşığı tuz
Çok az miktarda yağ (pişirme esnasında tavanıza sürmek için gerekli)
Son olarak eğer isterseniz maydanoz, çörekotu, kekik gibi canınızın isteği krepin içinde iyi gideceğine inandığınız şeyler katabilirsiniz.
Ayrıca malzemeleri karıştırmak ve pişirmek için kâse, kaşık, çırpıcı ve tava gibi araç gereçleri unutmayın (:
Krep nasıl yapılır?
Malzemelerimiz hazır olduğuna göre artık krepi yapmaya başlayabiliriz. Sakın endişelenmeyin bu iş gerçekten kolay olacak.
Su, süt ve unu bir kâseye dökerek karıştırmaya başlayın. (Unu isterseniz yavaşça döküp, dökerken de bir taraftan karıştırarak topaklanmasına engel olabilirsiniz.)
Yumurtaları ve tuzu ekleyin ve iyice karıştırın.
Karıştırma işlemini uzun bir süre yapmanıza gerek yok su gibi çok sıvı veya ekmek hamuru gibi katı olmamalı. Tavaya döktüğünüzde kendiliğinden yayılmalı.
Karıştırma işlemi bittikten sonra teflon tavayı ocağa alın ve altını yakın.
Daha sonra tavanın altını yağlayın. Yağı çok az kullanmanız yetecektir. 1 çay kaşığı sıvı yağ ya da küçük bir parça tereyağı işinizi görecektir.
Şimdi 1 kepçe hamuru tavanın tam ortasına dökün ve tavayı hafif yanlara eğerek yayılmasını sağlayın.
İki tarafı da hafif kızarıncaya kadar çevirerek pişirin.
Krepimiz artık yemek için hazır. Afiyet olsun.
Eğer ilk kez krep yapıyorsanız ve size göre çok iyi olmadıysa hemen telaşlanıp krepe küsmeyin. Biraz el becerisi ister ve bu işlerde iyi değilseniz hamuru çok katı olmuş veya çok pişerek yanabilir. Çok değil 1 2 deneme sonrasında güzel krepler yapmaya başlayacaksınız.