Ara
Close this search box.

Masa servisi nasıl açılır? Müşterilerini veya misafirlerinize doğru masalar hazırlayın

Merhaba arkadaşlar. Bugün ki yazımda sizlere masa servisi nasıl açılır, yemeğin hazırlanış amacına göre farklılık gösteren servis düzenlerinden bahsedeceğim. Günümüzde hepimiz evimize gelen misafire mükemmel hizmet etmekten mutluluk duyarız. Fakat bu hizmeti ederken de hata yapmamak için elimizden geleni yapmaya çalışırız. Bunlardan biri olan masa servisi de bir hayli gözümüze zor görünse de aslına bakarsak basittir. Şimdi çoğumuzun da bildiği üzere bıçak tabağın sağında çatal ise solundadır fakat yukarıda da söylemiş olduğumuz gibi yemeğin hazırlanış amacı da önemlidir. Şimdi yemeğin hazırlanış amacına göre olan masa servis düzenlerine bakalım.

  • Basit kuver
  • Tabldot kuver
  • Alakart kuver
  • Açık büfe kuver

Basit kuver

Genellikle küçük çaplı işletmelerde ve düşük yıldızlı otellerde kullanılan masa servisi yöntemlerindendir. Bu tarz işletmelerdeki yemek tatlı vs. seçmeli olarak verildikleri için masada hazırda tatlı servisi bulunmaz. Bu yöntem genellikle de evde akşam yemeklerinde kurduğumuz sistem gibidir. Soldan sağa sırasıyla yemek çatalı , tabak, yemek bıçağı , çorba kaşığıdır. Ve şunu da söyleyelim tüm bıçakların kesen tarafını tabağa baktırmayı unutmayın.

Tabldot kuver

Önceden belli olan yemeklere açılan servislere denir. Bu servis düzeninde dikkat etmemiz gereken şeylerden biri ise masaya koyulan malzemelerin ne eksik nede fazla olmasıdır. Eksik yada fazla olması halinde hem çalışanlara hem de misafirlere biraz sorun yaratabilir. Bu masa servisi düzeni ise basit kuver gibi görünüşe sahiptir fakat biraz daha detaycıdır. Masa servis düzeni sırasıyla soldan sağa olmak üzere şöyledir. Servis peçetesi, salata çatalı, ana yemek çatalı, tabak, ana yemek bıçağı, salata bıçağı, ana yemek kaşığı. Tabağın ön kısmında ise sırasıyla aşağıdan yukarı tatlı bıçağı, tatlı çatalı, tatlı kaşığı bulunmaktadır.

Alakart kuver

daha önceden belli olmayan ve misafirlerin siparişi üzerine hazırlanan yemek servisidir. Verilen yemek siparişine göre kullanılacak servis takımlarının düzenlenmesi misafirin rahatına göre dizilişine verilen isimdir.

Açık büfe kuver

Otellerin ve işletmelerin sabah kahvaltılarında, kutlama ve kokteyllerde kullanılan masa servis düzenidir. Bu servis düzeninde diğerlerine göre tabak çatal kaşık bıçak gibi servis malzemeleri ayrı bir servis masasında bulunur ve misafirler tercihlerine göre o servis masasından servis malzemelerini temin ederler.

Evet arkadaşlar bugün ki yazımda sizlere masa servisi nasıl açılır, yemeğin hazırlanış amacına göre farklılık gösteren servis düzenlerinden bahsettim umarım faydam dokunmuştur.

İlginizi Çekebilir

Popüler Konular
Güncel Konular
Scroll to Top