Ara
Close this search box.

Pankek nasıl yapılır

Pankek nasıl yapılır makalemize başlamadan önce daha önce sizlere krep nasıl yapılır yazısında bahsettiğimiz gibi sabah kahvaltısına önem vermeyi asla unutmuyoruz. Çünkü ne demiştik iyi ve keyifli geçen bir sabah kahvaltısı, pozitif geçecek bir günün habercisi olabilir. Güne zinde başlamak ve gün boyunca enerjik olabilmek için iyi uyku ve spor kadar önemlidir kahvaltı. Kahvaltı yapmayı unutmuyoruz.

Daha önce sizlere krep nasıl yapılır diye anlatmıştık. Pankek te krepe benzeyen hamur işi klasik ve kolay bir kahvaltılıktır. Ama pankekin en güzel özelliği tatlı olmasıdır. Özellikle çocuklarınız için favori kahvaltılıklardan olabilir pankek.

Pankekin hazırlanma aşamaları da hemen hemen krepe yakındır. Tarifimiz 3-4 kişilik olup hazırlanışı ortalama 10 pişirme süresi 20-25dk kadardır. Siz dilerseniz malzemeleri dikkatlice arttırarak daha fazla kişilik pankekler yapabilirsiniz. Bize göre pankek tüketimi krepden daha az olabilir. Tatlı ve kalın olması sebebi ile daha doyurucu olduğunu düşünüyoruz.

Pankek yapmak için gerekli malzemeler

  • 3 Yumurta
  • 1 buçuk su bardağı süt (Laktoz intoleransı gibi bir süt alerjiniz varsa laktozsuz sütler kullanmaya çalışın.)
  • 5 yemek kaşığı şeker (Kahverengi şeker tüketmeniz sizin için daha faydalı olabilir.)
  • 2 buçuk su bardağına yakın un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Biraz tereyağı veya margarin (Biraz diyoruz çünkü sadece tavaya süreceksiniz.)
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Ve tabii ki de vaz geçilmez araç gereçlerimiz (Teflon tava, kepçe, karıştırıcı ve derin bir kâse)

Kahvaltılık pankek nasıl yapılır?

  1. Yumurtaları kâseye kırın.
  2. Ardından şekeri ilave edin.
  3. Yumurta iyice köpük olana kadar çırpın. Eğer yoruluyorsanız mixer yardımı alabilirsiniz.
  4. Yumurta köpüklendikten sonra 1 buçuk su bardağı sütü ve sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  5. Un, vanilya, kabartma tozu ve tuzu bir eleğe koyun ve eleyerek karışıma ekleyin.
  6. Yumuşak hamur haline gelene kadar iyice çırpın.
  7. Daha sonra tereyağı yada margarini tavaya sürün ve ısıtmaya başlayın. (Dilerseniz tekrar sıvı yağ kullanabilirsiniz.)
  8. Bir kepçe yardımı ile hamurdan alın ve ısınmış tavanın ortasına dökün.
  9. Krep gibi sis yaymaya çalışmayın pankek kendi yayılacaktır. Zaten tüm tavayı kaplamamalı çünkü pankek küçük ve krepten kalın olmalı.
  10. Pankekin üzeri göz göz oluncaya kadar pişirilimeli.
  11. Üzeri göz göz olduktan sonra bir spatula veya kaşık yardımı ile pankekin diğer yüzünü çevirin.
  12. Afiyet olsun.

Pankek nasıl yapılır anlattık ve pankeki yaptınız ve artık yemek için hazır. Biliyoruz ağzınız sulanıyor ama birkaç tavsiyemiz olacak. Pankekleri direk sade yemektense üzerine çikolata, bal, yağ, reçel, toz şeker, pudra şekeri ve fıstık ezmesi gibi şeyler sürebilirsiniz. Pankekinizin tadını daha lezzetli yapacaktır.

Daha önceki krep yazımızda da söylediğimiz gibi yanına iyi bir çay kahvaltınızı daha lezzetli yapacaktır. Daha önceki yazılarımızdan kaliteli ve iyi çay nasıl demlenir makalemize bakarak lezzetli bir çayın nasıl demleneceğini öğrene bilirsiniz. Her ne kadar çayı önersek te koyu çay içmenizi tavsiye etmiyoruz. İyi günler geçirmenizi dileriz 🙂

İlginizi Çekebilir

Popüler Konular
Güncel Konular
Scroll to Top