Ara
Close this search box.

Pandispanya nasıl yapılır? Yaş pasta keki tarifi

Merhaba arkadaşlar bu makalemde sizlere yaş pasta keki pandispanyanın nasıl yapıldığını anlatacağım. Pandispanya nasıl yapılır öğrendikten sonra küçük bir sürpriz daha yapacağım. Aslında bu makalem sadece yaş pasta keki tarifi ile alakalı ama gene de olur da ararsanız diye sizler için hazır alınmış çikolatalı bir krema tarifini de aşağıda yazacağım umarım birkaç okurumun işine yarayacaktır.

Aslında yaş pasta yapmak insanlara ne kadar zor gelse de yapılması o kadar da zor değildir asıl zor olan yaş pastayı süslemektir. Süslemesinin nasıl olacağına siz karar verirsiniz biz kişisel zevklerinize karışmayız (: Ama zaten süslemeyi şimdi yapmanıza gerek olmadığı için ve süsleme zaten en son yapılması gereken iş olduğu için bu aşamada süslemeyi kafanıza hiç takmayın. İlk önce yapılması gereken pandispanyadır siz pandispanyaya odaklanın ve iyi bir pandispanya yapın çünkü yaş pastanın keki ne kadar güzel olursa yemesi de bir o kadar zevkli olacaktır.

Pandispanya yaş pastamızın en temel malzemesi olan kekidir hadi bu demirbaş malzemesi pandispanyayı nasıl yapacağınızı öğrenelim.

Pandispanya mazemeleri nelerdir (yaş pasta Keki malzemeleri) :

⦁ (300ml) yani ortalama 1.5 su bardağı şeker

⦁ 3 orta boy yumurta

⦁ (200ml) yani 1 su bardağı süt

⦁ (300ml) ortalama 1.5 su bardağı kadar un

⦁ 2 çay kaşığı kabartma tozu

⦁ 1 cimdik tuz (Bunu nasıl anlatayım bilemedim ama 1 çay kaşığının 10 da 1 i kadar)

⦁ 1 paket vanilya

Pandispanya nasıl yapılır?

Şimdi sizlere pandispanyanın nasıl yapıldığını anlatacağım ne kadar kolay olduğunu sizde göreceksiniz. Siz tarifi bana bırakın ve yapmaya odaklanın. Sadece sevginizi katmaya özen gösterin

1. 1.5 su bardağı şekeri bir kabın içine döküyorsunuz ve şekerin üzerine 3 yumurta kırıyorsunuz.

2. Yumurtaları kırdıktan sonra çırpıcı (mikser) ile birlikte çırpmaya başlıyorsunuz. (Ama bu işlemde önemli olan şey çırptığınız karışımın beyazlamasıdır. Çok iyi beyazlaması gerekir. Lütfen bunun için sabırlı olun buna değecek)

3. Daha sonra 1 su bardağı süt dökün ve çırpmaya devam edin.

4. 2-3 dakika çırpıcı (mikser) ile çırpılması gerekir. (acele etmeyin yine sabredin :D)

5. Sonra malzemelerin içine 1.5 su bardağı unuda ilave edin ve unun üzerine 2 çay kaşığı kabartma tozu ekleyin.

6. 1 cimdik tuz ile 1 paket vanilyayı da karışıma ekleyin. (isterseniz vanilya ile birlikte kabartma tozunu elek yardımı ile eleye bilirsiniz.)

7. Ardından çırpmaya devam edin hamurunuz mikseri kaldırdığınızda bal kıvamında akana kadar.

8. Son olarak pandispanya hamurunu fırına atmak kalıyor.

Pandispanya hamurunu fırında 150 derecede 10 dakika pişirin (Benim fırınım biraz güçlü olduğundan dolayı 150 derecedir siz istediğiniz derecede yapabilirsiniz fırından fırına derece değişir ama sebebini ben bilmiyorum.

Eğer mümkünse fırının fanının çalışmamasını sağlayın ve yanmaması için sık sık kontrol edin bazen 10 dakika bu işlem için yeterli olmayabilir.) ve pandispanyanız hazır. Yaş pasta keki pandispanyayı hemen kullanıp yaş pastanızı yapabilirsiniz ama pandispanya kekini 1 gün bekletmek ya da 1 gece bekletmek kekin daha güzel olmasını sağlayacağı için tavsiyemiz en az 12 saat beklettikten sonra yaş pastayı yapmanız.

Yazımın devamında sizlere yaş pasta için nasıl krema yapacağınızı da anlatacağım ancak daha önce de söylediğim gibi süsleme işlemine karışmayacağım bu sizin zevkinize kalmış kendiniz bir şeyler üretin. Bir sanat ortaya koyun. Şimdi sadece biraz daha yardımım dokunsun diye genç arkadaşlara krema tarifi vermek istiyorum. Ancak sakın fazla bir beklenti içine girmeyin çünkü kremayı marketten hazır aldım sadece çikolata ile karıştıracağım 😀 Okumaya devam edin.

Hazır çikolatalı krema tarifi

⦁ 2 kutu hazır krema (kaliteli marka tercih edin para yoksa zor biliyorum ama olduğu kadar)

⦁ 3 paket bitter çikolata (A101 çikolataları bir harika :D)

⦁ 1 paket sütlü çikolata (Buna karışmam 😀 )

⦁ 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Krema yapma aşamaları

Konuya çok hızlı gireceğim bu işi aceleye getirdim.

1. Uygun bir tencereye 2 kutu hazır kremanızı dökün.

2. 1 yemek kaşığı pudra şekerini de döktükten sonra karıştırın.

3. Biraz ılıdıktan sonra 3 paket bitter çikolata ve 1 paket sütlü çilotayı tencereye atıp eritin.

4. Kaynayana kadar karıştırın ama dikkat edin tencerenin dibini yakmayın soğuduktan sonra çırpıcı (mikser) ile çırpın pandispanya için çikolatalı kremanız hazır

Umarım yardımcı olabilmişimdir ve iyi lezzette yaş pastalar hazırlayabilirsiniz. Emeyzi takip etmeye devam edin.

İlginizi Çekebilir

Popüler Konular
Güncel Konular
Scroll to Top